Кoличка за кучиња -
Конструкција и производство
 


Почетна      Материјал      Мерки      Галерија      Цени       Контакт   

 

 


Не треба  количка ...
само рашири уши
...

 


С
о благодарност на Робертино Васков

   

  Ние сме сведоци почести здраввствени случајни или намерни повреди на нашите сакани миленичиња нашите пријатели, каде што повеќето од нив од улицата остануваат делумно или со целосно отстранување на задните екстремитети.

  Има несреќи кој ги гледам вашето куче се бори за неколку недели , извлекувајќи го задниот дел на телото од земјата, за да се формираат непријатни рани кои крварат ,а тоа со задоволство го повлекува и ми пријде . Гледав на интернет и дознав неколку веб -продавници со колички за кучиња, но постојат два проблема се појавија : цената , која се движи од околу 200$ до над (со исклучок на транспортните трошоци, кои се многу блиску до таа бројка , американски -а ) и второ неможноста (мислам на Србија) како колички да нарачате. Оставајќи ја својата професија ( програмер и веб дизајнер ) настрана, јас ја прифатив професиијата , машински инженер, и материјал кои е достапен во нашите продавници планирано и го направив првиот шетач за вашето домашно милениче. На радост беше заедничка , односно еднострана затоа што, во прилог на ( кучето ) и функционалното донесување на инвалидска количка радосен и вашиот ветеринар. Милано ( vet.ambulanta Спина ) кои ревносно почнаа да ги препорачауваат за сопствениците на своите пациенти со слични проблеми. Во прилог на препораките на г-дин Милан , луѓето ми пријдоа на улица, истражуваа и испитуваа наредните колички така што тоа полека прерасна во мал бизнис.

 

 *****